TÜP BEBEK ANTALYA, TÜP BEBEK TEDAVİSİ FİYATLARI 2019

ANTALYA TÜP BEBEK TEDAVİSİ
Tüp bebek tedavisi öncesi kısırlık nedenlerinin ayrıntılı olarak araştırılması gerekir. Altta yatan sorunun bulunması ile tüp bebeğe gerek kalmadan gebelik oluşması sağlanabilmektedir. Bu nedenle tüp bebek merkezleri eşlerden her ikisini ayrı olarak değerlendirilir. 

Erkekte sperm ile ilişkili nedenler aranırken, kadında yumurtalık, tüpler ve rahim ve çevre dokular ile ilişkili nedenler aranmaktadır.





Kısırlık (İnfertilite) nedir?

Bir yıl boyunca herhangi bir doğum kontrol yöntemi kullanmadan düzenli cinsel birlikteliğe rağmen bir kadının gebe kalamaması kısırlık olarak adlandırılır. Günümüzde gebelik yaşının artması infertilite oranlarındaki artışa paraleldir. Geç yaşta gebelik düşünmek kısırlık riskini artırmaktadır. Cinsel birlikteliğin iki adet kanaması arasındaki dönemin (menstrüel siklus) ortasındaki bir kaç güne denk getirilmesi gebe kalma oranını artıracaktır. Çünkü yumurtlama bu dönemde olmaktadır. Yumurta 24 saat boyunca canlı kalabilmekte olup bu süre içinde sperm ile karşılaşması gebelik ile sonuçlanacaktır. Yumurtlama döneminde vucutta hafif ısı değişiklikleri meydana gelir. Vucut ısısı önce hafif düşer yumurtlama ile 0,5 derece kadar bir yükseliş olur. LH (Luteinize edici hormon) değeri menstrüel siklus ortasında pik yapar. Bu hormonal artış folikül denen yapının çatlamasına ve yumurtanın serbest kalmasına neden olur. LH hormonunu saptayan testler ile yumurtlama zamanı belirlenebilmektedir.

Kısırlık nedenleri nelerdir?

Sperm sayısında azalma, hareketlerinde azalma, fonksiyon bozuklukları
Yumurtalıklarda (overlerde) küçülme, yumurtlama sorunları
Tüplerde yapışıklık, tıkanma
Rahimde septa (bölme) varlığı, miyomlar, rahim içi yapışıklık, rahimde polip
Rahim ağzı sıvısının koyulaşması
Bilinmeyen nedenler

Sperm ile ilişkili problemler nelerdir?

Testislerde olgun bir sperm hücresinin gelişimi yaklaşık 2,5 ay sürer. Bu gelişimin kusursuz olabilmesi için testis ısısı 34 C˚ olmalıdır. Bunun yanında testis içinde hormon üreten (leyding hücreleri), olgunlaşmayı sağlayan hücrelerin (sertoli hücreleri) normal çalışması gerekir. Olgunlaşan sperm hücresinin boşaltımını sağlayan mekanizmalar kusursuz çalışmalıdır. Tüm bu yollarda oluşan sorunlar sperm üretim yada boşaltımında problemlere neden olmakta ve kısırlık meydana gelebilmektedir. 

Popüler Yayınlar