GENİTAL ESTETİK ANTALYA, VAJİNA DARALTMA FİYATLARI 2019, LABİOPLASTİ

GENİTAL ESTETİK ANTALYA

genital estetik
Genital estetik Antalya kliniğimizde muayene sonrası vajina estetiği, labioplasti ve vajina daraltma ameliyatlarına yönelik planlama yapılmaktadır. Vajina estetiği genellikle vajina daraltma ameliyatı için kullanılır. Labioplasti ise iç veya dış dudakları küçültme, düzeltme ya da dolgunlaştırma işlemidir. 
Vajina estetiği bayanlar arasında vajina daraltma ameliyatı yerine genital estetik gibi genel bir terim olarak kullanılır. Genital estetik vulva ve vajina bölgesine uygulanan estetik ameliyatları kapsayan işlemlerdir. Vajina estetiği için vajina daraltıcı ameliyat ya da lazerle vajina daraltma yapılmaktadır.
Vulva bölgesinde labioplasti ameliyatı yani iç ve dış dudak estetik cerrahisi yapılır. Vajen bölgesinde ise vajina daraltıcı ameliyatlar uygulanır. Cerrahi tekniklerdeki gelişmeler ve teknolojik ilerlemeler estetik ameliyatları  birçok farklı bölgeye uygulanabilir kılmıştır. 
Eskiden yüz, göğüs ve karın bölgelerine yapılan estetik ameliyatlar ağırlıklı iken günümüzde vajina estetiği ameliyatları da giderek yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Artık kadınlar güzelliği bir bütün olarak görmekte ve içinde bulundukları kültürel yapıya ve kişilik özelliklerine göre farklı sebeplerle vajinal estetik ameliyatları talep edebilmektedirler.
Yapılan bu vajina estetiği Antalya'da sadece estetik ve güzellik kaygısıyla değil aynı zamanda farklı birçok sağlık problemini gidermek açısından da uygulanabilmektedir. Cinsel fonksiyon bozukluğunun sebeplerinden biri de cinsel organı beğenmeme durumudur. Böyle bir durum varsa cerrahi düzeltme, yenileme ve vajina daraltma operasyonu yapılabilmektedir. Vajina estetiği fiyatları, labioplasti fiyatları ve Antalya vajina daraltma fiyatları için tercih ettiğiniz klinikle iletişime geçiniz.

Vajina daraltma fiyatları 2019 Antalya

Vajina daraltma fiyatları Antalya yapılan estetik türüne göre değişmektedir. Vajina estetiği günümüzde artan oranlarda talep görmektedir. Cinsel bölge estetiği farklı şekillerde yapılan genital estetik ameliyatları kapsayan cerrahi işlemlerdir. Genital estetik fiyatları yapılan işleme göre değişmektedir. Ancak özel merkezler arasında da genital estetik fiyatları bakımından farklılıklar mevcuttur. Vajina daraltma fiyatları, genital estetik fiyatları, vajina estetiği fiyatları güncel ücretleri için kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
Aşağıda sıralanan farklı tip estetik cerrahi işlemlerin birlikte yapıldığı durumlarda fiyat yükselebilmektedir. Ayrıca her işlemin ayrı bir ücreti bulunmaktadır. Günümüzde uygulanan bir çok farklı genital estetik ameliyatı tipi mevcuttur. Bu ameliyatlardan en çok talep göreni ise iç dudakların küçültülmesi ve düzeltilmesi operasyonlarıdır. Vajina estetiği öncesi ve sonrası arasında belirgin fark olduğundan memnuniyet oranları çok yüksektir.

Genital estetik ameliyatı çeşitleri

  • İç dudakların küçültülmesi (iç dudak labioplasti)
  • Dış dudakların küçültülmesi (dış dudak labioplasti) yada küçük olan dış dudakların yağ enjeksiyonu ile büyütülmesi
  • Klitorisi saran derinin küçültülmesi ve düzeltilmesi operasyonu (kliteroplasti)
  • Vajina daraltma ameliyatları (cerrahi yolla vajina daraltma ya da vajinoplasti ve lazer ile vajina daraltma ameliyatı ya da lazer vajinoplasti)
  • Genital bölge beyazlatma ve renk açma

Vajina estetiği Antalya'da neden yapılır?

Vajina estetiği Antalya'da farklı bir çok türden estetik operasyonu kapsayan genel bir terimdir. Bu nedenle bir kaç farklı genital estetik ameliyatı aynı seansta ya da farklı seanslarda uygulanabilmektedir. Günümüzde estetik terimi sadece vücudumuzun dışarıdan görülebilen kesimlerini ilgilendiren ameliyatlar olmaktan çıkmıştır. Bayanlar artık estetiği bir bütün olarak algılamaktadır.
Vücudunun tamamının estetik yönden güzel olmasını istemektedir. Bununla birlikte yapılan ameliyatlar sadece estetik olarak düzeltmenin yanında kişiyi farklı bir çok sağlık sorunundan da kurtarmaktadır. Örneğin iç dudakların sark olması iç dudak cildinde tahriş ve vajinal bölge enfeksiyonlarına zemin hazırlamaktadır. İç dudak estetiği bu sorunu önlenmiş olur.

Labioplasti Antalya ameliyatı nedir?

labioplasti
Labioplasti Antalya'da iç dudakların küçültülmesi ve düzeltilmesi ameliyatıdır. Bazı bayanlar da iç dudaklar normalden daha büyük ve sarkık görünümdedir. İç dudaklar anatomik yapı olarak üste klitoristen başlayarak vajina girişini çevreleyip alt kesim de birleşerek sonlanan dudak benzeri doku parçalarıdır.
İç dudakların büyüklüğü kadınlar arasında farklılık gösterir. Her ne kadar boyutları farklı olsa da ayakta duran bir bayanda iç dudakların dış dudaklar arasından görünmemesi gerekmektedir. Eğer ayakta duran bir bayanda iç dudaklar dış dudaklar arasından sarkıyor ise estetik ve sağlık yönünden problem oluşturacaktır.
İç dudaklar bazı bayanlarda ikisi birden büyük olurken bazen de tek taraflı asimetrik olarak büyüme gösterebilmektedir. Bazı bayanlarda ise iç dudaklarda küçük yada büyük asimetrik deri kıvrımları ve çıkıntıları bulunmaktadır. İç dudakların büyük olması hem görsel yönden iyi görünmez hem de bazı genital bölge şikayetlerinin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Genital bölgede kaşıntı, ağrı, hassasiyet ve enfeksiyon gelişimi nedeniyle akıntı gibi şikayetler meydana gelebilmektedir.
iç dudak estetiği
İç dudakların büyük olması vajina girişini kapatarak bu bölgenin nem ve ph değerininin bozulmasına neden olmaktadır. Bu durum vajinal bölgenin bakteriyel florasının bozulmasını sağlamakta ve enfeksiyon gelişimine zemin oluşturmaktadır. İç dudakların büyük olması koşu, yürüyüş, bisiklete binmek, jimnastik ve benzeri sporları yapan bayanlarda iç dudak derisinde tahriş nedeniyle dermatit ve benzeri cilt problemlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilmektedir.
Yine bu bayanlar kilot, bikini gibi kıyafetleri giydiklerinde rahatsızlık duyarlar ve dar pantolon giymekten de çekinirler.İç kulakların doku yapısı dış dudaklara göre daha hassastır. İç dudakların büyük olması dış dudaklar arasından sarkmaya neden olmakta ve sürekli dış ortam ile temas oluşturmaktadır. Bu da iç dudaklarda tahriş, kızarıklık ve ağrıya neden olabilir.
Tüm bu nedenlerden dolayı genital bölge estetik ameliyatlarından iç dudakları küçültülme operasyonları oldukça talep görmektedir.

Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır?

Labioplasti iç dudakların küçültülmesi ameliyatıdır. Labioplasti Antalya'da standart steril şartlar altında yapılan cerrahi bir operasyondur. İşlem yaklaşık yarım saat ile 1 saat arasında sürmektedir. Ameliyatın yapılması için adetin bittiği günler tercih edilir. Bunun nedeni bir sonraki adet dönemine kadar daha fazla süre kazanmak ve iyileşmeyi kolaylaştırmaktır. Labioplasti Antalya'da lokal yada bölgesel anestezi ile yapılabileceği gibi sedasyon yada uyutarak da yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası özellikle ilk hafta çok dikkatli olunmalı olağan dışı fiziksel işlerden kaçınılmalıdır. İstirahat etmek genital bölgedeki iyileşmeyi hızlandıracaktır. 
Ameliyattan bir gün sonra ayaktan duş şeklinde banyo yapılabilir. İlk günlerde ameliyatın etkisi ile genital bölgede ödem görülmesi oldukça doğaldır. Ancak koyu renk değişikliği ve şişlik oluşması hematom olarak bilinen kan toplanması için bir işarettir. Bu nedenle ciltte koyu renkli şişlik alanları gelişen hastalar mutlaka ameliyatı yapan doktoruna haber vermeli ve durum kontrol altına alınmalıdır. Ameliyat sonrası dönemde genital bölgenin kuru ve temiz olması oldukça önemlidir. Bunun dışında herhangi bir ekstra bakım gerekmez. Genital estetik ameliyatları düşük riskli operasyonlardır. Hasta memnuniyet oranları oldukça yüksektir. İç dudak estetik operasyonu geçiren  bayanların tama yakınında estetik operasyon sonrası kendine güven artmıştır. Bu durum cinsel hayatlarını da olumlu yönde etkilemektedir.

Vajina daraltma ameliyatı nedir?

vajina daraltma
Vajina daraltma ameliyatı tıpta vajinoplasti operasyonu olarak bilinir. Vajina daraltma estetik yönünden çok genişlemiş vajinanın eski durumuna kavuşturulması için yapılmaktadır. 
Bir kadında vajina genişlemesine yol açan en önemli faktör normal doğum yapmaktır. Özellikle çok sayıda normal doğum yapan bayanlarda vajinal genişleme kaçınılmazdır.  Yaşlanmayla birlikte tüm vücutta olduğu gibi vajinal bölgede de elastikiyet azalmakta ve doku yapısı bozulmaktadır.
Normal doğum vajina genişlemesi dışında doğumun daha kolay gerçekleşmesi için kullanılan epizyotomi adı verilen kesiler nedeni ile de genital bölge yapısı bozulabilirmektedir. Vajina sabit bir genişliğe sahip değildir. Oldukça esneyebilen bir yapıya sahiptir.
Vajina çevresindeki pelvik kas gruplarının da etkisiyle vajinanın normal genişliği muhafaza edilmektedir. Ancak çok sayıda normal doğum yapan bayanlarda pelvik bölgedeki kas gruplarının eski gerginliklerini kaybetmesi ve vajinanın yaşlanan destek dokusu genişlemeye neden olacaktır.
Vajina genişlemesi bulunan bayanlar cinsel ilişki sırasında problem yaşayabilmektedir. Vajinanın cinsel ilişki sırasında penisi tam kavramaması çiftler arasında ilişkiden zevk alma konusunda problem yaratmaktadır. Ayrıca normalden geniş bir vajina bulunan bayanlarda cinsel ilişki sırasında duyulan anormal seslerde konsantrasyonu bozacağından cinsel ilişkiyi olumsuz yönde etkileyecektir.
Vajinal genişleme bulunan bayanlar enfeksiyonlara daha yatkın olabilmektedir. Çünkü Vajinal bölgenin normal nem ve doku natürünün bozulması bu bölgenin pH değerini değiştirebileceğinizden enfeksiyonlara zemin hazırlayabilmektedir.

Vajina daraltma ameliyatı kimlere yapılır?

Vajina daraltma Antalya'da ciddi ek sağlık problemleri olmayan her bayana yapılabilmektedir. Bayanın evli yada bekar olması, doğum yapmış ya da yapmamış olması önemli değildir. Bazen ileri yaş grubundaki bayanlar bile genital estetik operasyon talebinde bulunabilmektedir.

Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?

Vajina daraltma Antalya'da standart steril şartlar altında cerrahi teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Vajina daraltma ameliyatı süresi yaklaşık 45-60 dakika arasında değişmektedir. Vajinoplasti ameliyatı genellikle adet bitiminden sonra yapılmaktadır. Ameliyatta vajinanın gevşemiş arka ve yan duvarları çıkartılarak kenarlar birleştirilmektedir. Vajinal açıklığa yakın kesim ise estetik bir görünüm kazandırılarak düzeltilir. Normal bir vajinal genişlik genellikle işaret ve orta parmağın birlikte girebileceği kadar olmalıdır.

Vajina daraltma sonrası iyileşme nasıl olur?

Diğer genital estetik ameliyatlar gibi vajina daraltma ameliyatı yapılan kişiler de yaklaşık bir hafta kadar dinlenmelidir. Efor gerektiren egzersiz ve işlerden kaçınmalıdır. Bu tür ameliyatlar da genellikle eriyebilen dikişler kullanıldığından dikiş aldırma işlemine gerek yoktur. Bir ay boyunca cinsel ilişkide bulunulmamalıdır.

Vajina estetiği neden yapılır?

Vajina estetiği ameliyatı (cinsel bölge estetiği) kadınların genital bölgesinden hoşnutsuz olması sebebiyle yapılmaktadır. Cinsel fonksiyon bozuklarının önemli bir sebebi de genital bölgeyi beğenmemedir. Bu bölgedeki sarkıklık ve düzensizlikler cinsel isteği azaltmakta ve kişilerin cinsellikten zevk almamasına sebep olmaktadır.
Bazen de yaşa bağlı fonksiyon kaybı nedeniyle meydana gelen sarkma ve düzensizlikler ile doğum sonrası vajina genişlemesi genital estetik operasyonların istenme sebepleridir. İç dudak boyutlarının artması ve vajina bölgesinin normalden geniş olması genital bölge enfeksiyonlarının sıklığını arttırmaktadır. Bu hastalara vajina daraltma ameliyatı yanında (vajinoplasti) labioplasti gibi ek ameliyatların yapılması şikayetlerin gerilemesine ve düzelmesine neden olacaktır.
İç dudakların sarkık ve normalden büyük olması cinsel ilişki zorlukları ve enfeksiyona yatkınlık yaratacaktır. Hastalar labioplasti ile bu sıkıntılarından kurtulmuş olur. İç dudakların boyutunun büyük olması aynı zamanda bölgedeki sürtünmeye bağlı ciltte tahriş ve kızarıklığa neden olacaktır. Özellikle spor yapan bayanlarda bu sorun daha sık gelişmekte olup oldukça sıkıntı yaratmaktadır. Aynı zamanda dış dudak ve iç dudakların büyük ve sarkık olması genital bölgenin temizliğini zorlaştırmaktadır. Bu bayanlar tayt, bikini ya da diğer kıyafet seçimlerinde zorluk yaşamaktadır.
Labioplasti ameliyatı bu sorunları ortadan kaldırır. İşlem sonrası labial bölgenin temizliği daha kolay olacağından enfeksiyon riski azalmakta ve genital bölge estetik bir görünüme sahip olmaktadır. Bazen de sadece tek bir dudakta asimetrik büyüme meydana gelebilmektedir. Bu durum labioplasti gibi genital estetik ameliyatı ile düzeltilmektedir. Normalde bacaklar kapalı iken iç dudaklar dışarıdan görülmemelidir.
Normalden büyük bir yapıya sahip ise dışarı doğru sarkar ve estetik olmayan bir görünüme yol açar. Bu durumda sadece şikayet olan tarafa yönelik yapılan labioplasti işlemi sorunu çözmektedir.

Vajina estetiği ameliyatları neden artmıştır?

Vajina estetiği ve labioplasti ameliyatları geçmişten günümüze artan oranlarda talep görmektedir. Mevcut kültürel ve toplumsal nedenlerden ötürü daha önceleri gizlenen bu tür şikayetler günümüzde internet ve medyanın yaygın kullanımı ile birlikte daha fazla talep görmeye başlamıştır. Yapılan operasyonlar sadece estetik kaygıyı gidermek yanında enfeksiyon ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi tıbbi olumsuzlukları düzeltmek için de kullanır duruma gelmiştir.

Labioplasti ameliyatı nedir?

Labioplasti ameliyatı iç (labium minus) ve dış (labium majus) dudaklara yönelik yapılan estetik ameliyatları kapsayan işlemdir. Operasyon sarkık ve büyümüş olan iç ve dış dudaklara yönelik yapılan düzeltme ve yeniden şekillendirme ameliyatıdır. Anlam olarak labio kelimesinin türkçe karşılığı dudak, plasti ise yapılan estetik operasyonunun adıdır.
İç dudakların küçültülmesi ve düzeltilmesi ameliyatı dış dudaklardaki ameliyatlara oranla daha çok yapılmaktadır. Dış dudakların ise yağ enjeksiyonu yapılarak dolgunlaştırılması mümkündür. Böylelikle daha güzel bir görünüm elde edilir.
İç dudak (labium minus) doku yapısı nasıldır?
Labium dudak, minus ise küçük anlamına gelir. Anatomik olarak iç dudaklar klitoris (cinsel haz bölgesi) düzeyinden başlayarak vajina girişini çevreleyip genişleyerek arka (posterior) kesimde sonlanır. İç dudaklar esnek bir bağ dokuya sahip olup, çok sayıda ter bezi içermektedir. Anatomi olarak üretra (idrar yapma deliği) ve vajina girişini kapatmaktadır. Doku yapısı ve boyutu bayanlar arasında farklılık göstermektedir.
İç dudaklar kişi ayakta iken normalde dışarıdan görülmemelidir. Eğer sarkıklık ya da büyüklük mevcutsa dışa doğru taşar ve estetik olmayan bir görünüme neden olur. İç dudak küçültme işlemi (labioplasti) bu kişilere uygulanarak estetik sorun çözüme kavuşturulur. Bazen gebe bayanlarda iç dudak rengi değişikliğe uğrayabilir. Genital bölge renk koyulaşmaları bazı genital lazer yöntemleri ile giderilebilmektedir.
Büyük ve sarkık iç dudaklar hangi sıkıntılara yol açar?
Esnek bir doku yapısına sahip olan iç dudaklar ter bezleri açısından oldukça zengindir. Dolayısıyla büyük ve sarkık olması bu bölgenin sürekli nemli kalmasına neden olmakta ve mikroorganizmaların çoğalmasını kolaylaştırmaktadır.
Bu bölgede gelişen enfeksiyonlar kötü kokulu akıntı ve ağrıya neden olarak istenmeyen durumlar oluşturmaktadır. Bu durum ayrıca kişilerin cinsel hayatını da olumsuz yönde etkilemektedir. Ter bezleri nedeniyle oluşan nem bu bölgenin ve bartholin bezinin mikroorganizmalarca enfekte olmasına neden olabilmektedir.
Büyük ve sarkık olan iç dudaklar nemli ve enfekte bir ortamda ciltte kızarıklık ve tahriş oluşturabilir. Ayrıca büyük iç dudakları olan bayanlarda cinsel ilişkide zorluk yaşayabilirler. Tüm bu nedenlerden dolayı yapılan bu operasyon sadece estetik açıdan değil bölgedeki olası enfeksiyonun önlenmesi ve cinsel hayatı olumlu yönde etkilemesi açısından da oldukça önemlidir.

İç dudaklardaki sarkmanın sebebi nedir?

Kişinin genetik yapısı, yaptığı doğum sayısı, sigara ve alkol kullanımı ve yaşlanmaya bağlı doku elastikiyetindeki değişiklikler iç dudaklarda sarkma ve deformasyonlara neden olabilmektedir. Ancak her şeye rağmen genç bayanlarda yapısal olarak bazen de tek taraflı büyük ve sarkık iç dudaklar görülebilmektedir.

Genital estetik hangi yaş aralığında yapılabilir?

Genital bölge estetik operasyonları 18 yaşını doldurmuş kişilere yapılabilmektedir. Herhangi bir üst yaş sınırı mevcut değildir.

Doğum dikiş izi çıkarılması nedir?

Vücudumuzun diğer kesimlerin de olduğu gibi genital bölgedeki olası kesi ve yara izleri skar dokusu ile ilgili iyileşmektedir. Skar dokuzu bazı kişilerde normalden daha kalın olarak oluşmaktadır. Fazla miktarda skar dokusu bulunan bölge estetik açıdan kötü bir görünüme sahiptir. Ayrıca skar dokusunun yaratmış olduğu gerginliğe bağlı ilişki sırasında ağrı ve zevk alamama oluşabilmektedir.
Cerrahi olarak epizyotomi denilen doğum kesesinin bulunduğu bölgede gelişen fazla miktardaki skar dokusu çıkarılır. Skar dokusu çıkarıldıktan sonra estetik ve doku reaksiyonu düşük dikişlerle onarım yapılır.

Vajina estetiği nedir?

Kadın dış genital yapısını dış dudaklar (labium majus), iç dudaklar (labium minus), klitoris ve vajina oluşturmaktadır. Genital estetik ifadesi geniş bir kavram olup, dış dudak ve iç dudaklara yönelik yapılabileceği gibi vajinal bölgeye yönelik vajina estetiği için yapılan vajina daraltma ve şekillendirme gibi farklı vajinal estetik ameliyatlarını da kapsamaktadır.
Yapılan bu ameliyatlar son 5-10 yıl içerisinde hızla artmakta ve daha büyük ölçüde talep görmektedir. Ülkemizde de farklı birçok merkezde bu işlemler yapılmaktadır. Dış dudak ve iç dudaklara yönelik yapılan estetik işlemler labioplasti ameliyatı, vajen bölgesine yapılan estetik operasyonlar ise vajina daraltma ve vajina yenileme ameliyatları olarak adlandırılır.

Vajina estetiği ameliyatları arasında en sık yapılanları nelerdir?

Sarkık olan iç ve dış dudakları düzeltmeye yönelik yapılan labioplasti ve vajen bölgesine yönelik vajina daraltma amaçlı yapılan vajinoplasti işlemleri en çok yapılan ameliyatlardır. Bunlar dışında dış dudaklara yağ enjeksiyonu, doğum dikişlerinin düzeltilmesi ve klitorise yönelik yapılan klitoris üzerindeki cilt katlantılarını düzeltme (kliteroplasti) ve rekonstrüksiyon ameliyatları diğer operasyonlardır.

Genital estetiği hangi bayanlar yaptırabilir?


Genital estetik operasyonları 18 yaşını geçmiş bayanlar yaptırabilirler. Konu ile ilgili herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. İleri yaştaki dönemlerde bile bu operasyonlar yapılabilmektedir. İşlemin yapılabilmesi için kişinin evli ya da bekar olması gerekmemektedir. Bakire kişiler de bu tür estetik ameliyatları yaptırabilirler. Vajina estetiği ameliyatı sırasında kızlık zarı (himen) bozulmaz.

Vajina estetiği sonrası cinsellik nasıl etkilenir?

Labioplasti operasyonu cerrahi bir işlemdir. Ancak bu işlem sonrası bölgede herhangi bir his kaybı oluşmamaktadır. Aksine literatürde yapılan bir çok çalışma ve yayında operasyon sonrası bayanların cinsel hayatında olumlu yönde değişme olduğu gösterilmiştir. Özellikle labioplasti işlemi sonrası kişilerin öz güveni belirgin olarak artmakta ve cinsel ilişkiye odaklanma kolaylaşmaktadır.

Genital estetik ameliyatı yaptırmak kızlık zarını bozar mı?

Genital estetik operasyonlar dış genital bölgeye yönelik yapılan işlemlerdir. Kızlık zarı ise vajinanın 1-2 santimetre içerisinde bulunmaktadır. Yerleşme nedeni ile genital estetik operasyonlarından herhangi bir şekilde etkilenmez. Bu nedenle bakire kişiler de labioplasti işlemini yaptırabilmektedirler. Hatta kızlık zarı dikimi vajina estetiği ile birlikte eş zamanlı olarak yapılabilmektedir.

Vajina estetiği yaptıran bir kadın normal doğum yapar mı?

Dış genital bölgeye yapılan estetik operasyonların hiç birisi normal doğum için bir engel teşkil etmemektedir. Doğum yapmamış bayanlar bu işlemi yaptırıp daha sonra gebe kaldıklarında normal doğum yapabilmektedirler.

Genital estetik ameliyatı sırasında ağrı olur mu?

Vajina estetiği ameliyatı lokal ya da sedasyon ile anestezi şeklinde yapılabilmektedir. Bu nedenle işlem sırasında kişiler herhangi bir ağrı hissetmemektedirler. İşlem sonrasında verilen ağrı kesiciler ile iyileşme sırasında da kişiler herhangi bir sıkıntı duymamaktadırlar. Ancak her ne kadar da olsa küçük çaplı sızlama, ağrı ve sancılar birkaç güç içinde kendiliğinden geçecektir.

Genital bölge estetiği sonrası dikişler alınır mı?

İşlemde kullanılan dikişler estetik operasyonlar için uygun olup, ameliyat sonrası dışarıdan görülmemektedirler. Bu dikişler kendiliğinden erimektedir. Vajina estetiği sonrasında dikişler alınmamaktadır.

Vajina estetiği ameliyatı sonrası iz kalır mı?

Genital estetik ameliyatları sonrasında yumuşak dokudaki iyileşme sürecini takiben kişilerin bu bölgelerinde herhangi bir iz kalmamaktadır. Dışarıdan bu ameliyatı geçirdiği fark edilememektedir.

Vajina estetiği sonrası kanama olur mu?

İşlem sonrası çok az miktarda sızıntı şeklinde ya da daha sonraki günlerde lekelenme tarzında küçük kanamalar ve kanama odakları meydana gelebilir. Ancak zaman ilerledikçe eğer kişide herhangi bir kanama bozukluğu mevcut değilse bu durum kendiliğinden düzelmektedir. Cerrahi işlem sonrası fazla miktarda kanama olması durumunda mutlaka doktorunuz aranmalıdır.

Vajina estetiği sonrası cinsel ilişkiye ne zaman girilebilir?

Genital estetik sonrası cinsel ilişki yaklaşık bir ay ertelenmelidir. Bu bölgedeki iyileşmeler ve enfeksiyon gelişmemesi için bu durum gereklidir. Ancak 30 gün sonrasında iyileşme süreci büyük oranda tamamlanır.  Bu süre sonrasında cinsel ilişkiye girilmesinde sakınca yoktur.

Vajina estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler;

  • Vajina estetiği ameliyatı sonrası mutlaka doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalıdır. Bu ilaçlar çeşitli ağrı kesiciler ve antibiyotiklerdir. Bölgeye yönelik herhangi bir pansumana gerek yoktur. Ancak dış genital bölgenin önden arkaya doğru temizliğinin yapılması ve kuru tutulması önemlidir. Temizlik işlemi için ise ılık su kullanılmalıdır.
  • Ameliyat sonrası bayanlar üçüncü günden itibaren banyo yapabilirler. Ancak küvet, deniz, havuz ve sauna kullanılmamalıdır. Onun yerine ayaktan duş şeklinde temizlik tercih edilir. Deniz ve havuza mümkünse işlemden sonra bir ay girilmemelidir. Yine bu kişiler motosiklet ve bisiklet gibi araçları 30-45 gün kullanmamalıdır.
  • Vajina estetiği yaptıranlar tekvando, bale ve benzeri sporlardan uzak durmaları gerekmektedir. Ayrıca bu bölgenin darbe almamasına özen göstermelidir.

Vajina estetiği ameliyatı riskleri nelerdir?

Her cerrahi operasyonun küçük de olsa riskleri bulunmaktadır. Ancak genital estetik ameliyatı yüksek riskli bir ameliyat değildir. Ufak tefek olabilecek belli riskler mevcuttur. Bunlar enfeksiyon, bölgede ödem ve bazen de hematom (kan birikimi) gelişimidir. İşlem sonrası kullanılan antibiyotik, ağrı kesiciler ve doktorun önerdiği temizlik usullerine özen gösterildiği müddetçe enfeksiyon gelişimi oldukça düşüktür. Hematom ve ödem gelişimini engellemek için işlem sonrası buz tamponu uygulanmalı ve mümkün olduğunca bölgenin hareketsiz kalmasına özen gösterilmelidir. İşlemden sonra uzun süre yürümek, gereksiz uzun yolculuklar yapmak kanama ve ödem oluşumunu kolaylaştıracaktır.

Genital estetik sonrası iç dudaklarda tekrar büyüme olur mu?

Genital estetik işlemi sonrası iç dudaklarda sonraki gün, ay ve yıllarda herhangi bir büyüme olmayacaktır.

Genital estetik evlilikten ne zaman önce yaptırılmalıdır?

İyileşme sürecinin 1-2 ayı bulması nedeniyle bu ameliyatların evlilik planından en az 45-60 gün öncesinde yaptırılması uygundur.
Vajina daraltma nedir?
Vajina daraltma ameliyatı sık doğumlar ve yaşla birlikte genişleyen vajina bölgesini daraltmaya yönelik yapılan estetik operasyonları kapsamaktadır. Esnek bir doku olan vajina bölgesindeki bağ dokusu zaman ilerledikçe bu özelliğini kaybetmekte ve genişlemektedir. Genişlemiş vajen bölgesi evli çiftlerde cinsel ilişkinin olumsuz yönde seyretmesine neden olabilmektedir. Bu bölgeye yapılan vajinoplasti ameliyatı sorunları ortadan kaldırmaktadır.

Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?

Vajina daraltma ameliyatları genellikle vajinanın dış 1/3 kısmını kapsamaktadır. Yani vajinanın yaklaşık 4-6 cm dış kesimine yapılır. Operasyon vajinanın uzunluğuna ilişkin değildir. Sadece vajina çapını daraltmaya yönelik olarak yapılmaktadır. Vajinanın distal (dış genital bölge tarafı) 1/3 kesimdeki vajinoplasti sonrası çap daralması cinsel ilişkide sorun yaşayan çiftlerin sıkıntısını giderecektir.

Vajina daraltma ameliyatı niye yapılır?

Normal doğum ve yaşlanma süreci bağ dokunun (konnektif doku) zayıflamasına ve esneklik kaybına neden olacaktır. Tüm vücutta olduğu gibi vajina dokusunda da bu değişiklikler meydana gelebilmektedir.
Vajina dokusu normalde genişleyebilen bir yapıya sahiptir. Ancak normal doğum yapan bayanlarda bebeğin makrozomik yani kilolu olması ya da normalde olsa çok doğum yapmış olmak, doğum dikişlerinin yani epizyonun dikilmesi esnasındaki olumsuzluklar vajinal bölgede genişlemeye sebep olmaktadır.
Toplumda bilinenden daha fazla kadında bu şikayet bulunmaktadır. Ancak kadınlar utanma ve kültürel nedenlerden ötürü bu durumu kabullenip çözüm arayışına girmemektedir. Bu duruma ilişkin herhangi bir çözümün olduğunun farkında değildir.
Doğum esnasında bölgede meydana gelen çatlak ve yırtıklar bu bölgedeki bağ dokunun önceki sıkılığını kaybetmesine neden olmaktadır. Bu durum cinsel birliktelikte sıkıntılara yol açmaktadır.

Vajina genişlemesi nelere yol açar?

Vajina genişlemesi ile cinsel ilişki sırasında kişilerin karşılıklı aldığı haz azalmaktadır. Bu durum zamanla cinsel ilişki sayısında azalmaya ve buna bağlı sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Vajina genişlemesi sadece cinsel ilişki bozukluklarına yol açmakla kalmayıp bölgede enfeksiyonların daha sık gelişmesine neden olabilmektedir.

Vajina daraltma sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Vajina daraltma ameliyatı her ne kadar büyük bir işlem olmasa da tüm ameliyatlar gibi vajina daraltma sonrası doktorun verdiği antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlar mutlaka kullanılmalıdır. Doktorunuzun önerdiği temizlik kurallarına uyulmalıdır. Bölgenin günlük özel bir pansuman yapılmasına gerek duyulmamaktadır. Vajina temizliğinin önden arkaya ılık suyla yapılması önerilmektedir.
Genital bölgenin mümkün olduğunca kuru kalması sağlanmalıdır. Ameliyattan 3-4 gün sonra ayaktan duş şeklinde yıkanılabilir. Küvet ya da havuz benzeri temizlikler tercih edilmemelidir. Çünkü olası enfeksiyon sıklığını artırmaktadır. Deniz ve havuza girmeyi düşünen bayanlar operasyondan yaklaşık en az 1 ay sonra denize ve havuza  girebilirler. Yine ameliyattan sonra 30-40 gün içerisinde cinsel ilişkide bulunulmamalıdır.

Vajina daraltma ameliyatı sonrası tekrar genişleme olur mu?

Vajina daraltma ameliyatı sonrası eğer doğum yapmayacaksa bayanlar tekrar aynı sorunla karşılaşmazlar. Ancak gebelik ve doğum planı olan kişilerde özellikle normal doğum yapacaksa tekrar benzer sorunların ortaya çıkma olasılığı mevcuttur.
Vajina daraltma ameliyatı sonrası normal doğum yapılır mı?
Vajina daraltma ameliyatı yaptıran bayanlar tekrar benzer sorunla karşılaşmamaları açısından sezaryenle doğumu tercih edebilirler. Ancak tabi ki istenildiği takdirde bu bayanlar normal doğum da yapabilir. Normal doğum sonrası benzer bir şekilde vajina bölgesinin genişleme riski bulunacaktır.

Vajina daraltma ameliyatı sonrasında dikişler alınır mı?

Bu tür genital estetik ameliyatlarda kullanılan dikişler eriyebilir olduğundan işlem sonrası alınmasına gerek kalmaz.

Vajina daraltma ameliyatındaki dikişler görünür mü?

Yapılan işlem vajinanın dış 1/3’lük kesimine yönelik olmakla birlikte bu bölgedeki dikişlerin gözle görülmesi güçtür. Zaten eriyebilir dikişler kullanıldığından doku iyileşmesi ile birlikte fark edilmesi oldukça zordur.

Vajina daraltma işlemi sonrası kanama gelişir mi?

Vajina daraltma ameliyatı sonrası yaklaşık 7-10 gün lekelenme tarzında az miktarda kanama görülebilmektedir. Ancak daha fazla kanama olması durumunda, kokulu akıntı ya da daha farklı şikayetler gelişmesi durumunda doktorunuz bilgilendirilmelidir.

Vajina daraltma ameliyatında ağrı olur mu?

İşlem sedasyon ya da lokal anestezi kullanılarak yapılabilmektedir. Her iki anestezi şeklinde de sızlama tarzında az miktarda ağrı olabilir. Kullanılan ağrı kesiciler ve uyuşturucu iğneler ameliyatın konforlu bir şekilde geçmesine ve sonraki süreçte ağrıların mümkün olduğunca minimum düzeyde kalmasına neden olacaktır.

Vajina daraltma ameliyatının riski var mıdır?

Genital estetik operasyonlarının çoğunda olduğu gibi vajina daraltma ameliyatında da gelişebilecek olası riskler, kanama, enfeksiyon, doku zedelenmesi ve rektal bölge yaralanmalarıdır. Ancak bu operasyonlarda bu tür komplikasyonlar oldukça nadir görülmektedir. Tecrübeli ve deneyimli Kadın Doğum Uzmanı tarafından yapılan operasyonlarda işlem komplikasyonları neredeyse hiç görülmemektedir. Özellikle ameliyat sonrası doktorunuzun tavsiye ve önerileri ile kullanmasını söylediği ilaçlara uyulduğu takdirde enfeksiyon ve kanama riski de görülmeyecektir.

Klitoris düzeltme ameliyatı nedir?

Klitoris ameliyatı aslında klitorise yönelik olmayıp klitoris üzerindeki cildin deformasyonunun düzeltilmesi şeklindedir. Genellikle iç dudak operasyonlarına ek olarak yapılmaktadır. Bu işlem ile cinsel haz azalmaz. Sadece bu ameliyat klitorisin estetik görünümüne yol açar.

Doğum dikiş izleri nasıl giderilir?

Normal doğum sürecinde bebek dışarı çıkarken vajinanın çıkış bölgesine yaklaşık 3-5 cm uzunluğunda epizyotomi denilen kesi yapılır. Doğum eylemi bittikten sonra yapılan bu epizyotomi kesisi dikilmektedir. Ancak bu dikişlerin atılmasındaki özensizlik bölgede skar yani nedbe dokusu dediğimiz iyileşirken kalınlaşmaya veya enfeksiyon, apse gibi olumsuz durumlara neden olacaktır.
Bölgenin görünümü açısından epizyotomi dikişlerinin özenle atılması gerekmektedir. Yine epiyotomi dikişlerindeki özensizlik nedeniyle cinsel ilişki esnasında his kaybı ya da ağrı oluşabilmektedir. Bu bölgeye yönelik yapılan estetik operasyonlar kısa süreli olup, nedbe dokusu çıkartılarak estetik dikişlerle bölge yeniden düzeltilmektedir. Seans esnasında vajina daraltma işlemi gibi başka bir genital estetik operasyonu da ek olarak yapılabilir.

Vajina daraltma operasyonlarını kimler yapar?

Vajina daraltma gibi operasyonlar Kadın Doğum Uzmanları tarafından yapılabilmektedir. Burada önemli olan nokta doktorun eğitim, tecrübe ve deneyimidir. Kadın doğum uzmanlarının yalnızca bir kısmı genital estetik operasyonlarla ilgilenmektedirler. O nedenle doktor tercihi yaparken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Genital estetik için hangi anesteziler kullanılır?

Genital estetik ameliyatları lokal ya da sedasyon anestezi ile yapılabilmektedir. Duruma göre bazen de genel anestezi tercih edilir. Lokal anestezide hasta uyanıktır, bilinci yerindedir. Hasta ile kooperasyon sağlanabilir. Sedasyon ile anestezide ise hasta uyutulur. Lokal anestezi işleminde yapılacak bölge ince iğneler kullanılarak uyuşturulur.

Genital estetik ameliyatları ne kadar sürede yapılır?

Genital estetik süresi yapılacak operasyonun boyutuna göre değişmekle birlikte ortalama işlem süresi 35-40 dakikadır. Ancak vajina daraltma, vajinoplasti ve labioplasti operasyonları birlikte yapılacaksa işlem süresi uzayabilmektedir.

Genital estetik ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Genital estetik ameliyatı sonrası hastalar yaklaşık 60-100 dakika kadar süre takip edilir. Özellikle kanama açısından bölge kontrol edildikten sonra hastalar taburcu edilmektedir. Evlerinde de birkaç gün dinlendikten sonra iş hayatına başlayabilirler.

Şehir dışında bu ameliyat için gelinebilir mi?

Genital estetik Antalya dışından gelen hastalarımıza da yapılabilmektedir. Genital estetik ameliyatları hastanede kalmayı gerektirmeyen operasyonlardır. Hastalar ayaktan gelerek bu ameliyatı yaptırıp daha sonra uçak, otobüs ya da araçları ile aynı gün evlerine dönebilirler.

Genital estetik öncesi dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Genital estetik ameliyatı öncesi 6-7 saatlik açlık gerekmektedir. Açlık sadece yiyeceklerle sınırlı olmayıp su ve sigara gibi benzeri içecekler de tüketilmemelidir.

Genital estetik ameliyatı fiyatları ne kadardır?

Genital estetik ameliyatı fiyatı hastaya göre değişmektedir. Fiyat belirlemek için hasta önce muayene edilir. Çünkü genital estetik ameliyatı labioplasti ya da iç dudakları küçülme ve düzeltme işlemi, vajina daraltma, vajinoplasti ve klitoris cilt derisi düzeltme gibi farklı işlemleri kapsadığından hangi ameliyat yapılacaksa ona yönelik fiyat çıkartılmaktadır.
Antalya genital estetik fiyatları benzer olmakla birlikte özellikle yapan doktorun tecrübe ve deneyimi, yani doktor seçimi fiyatı etkileyen bir başka konudur. Antalya genital estetik fiyatları için kliniğimizde ücretsiz görüşme talebinde bulunabilirsiniz.

Vajinoplasti ve klitoris estetiği birlikte yapılabilir mi?

Klitoris düzeltmesi tüm genital estetik ameliyatlarla birlikte aynı seansta yapılabilmektedir.
Genital estetik ameliyatı ne zaman yaptırılmalı?
Genital estetik operasyonlarının tamamı adet dönemi dışındaki herhangi bir günde yapılabilir.

Daha önce genital estetik yaptırmış ancak memnun olmayan bir bayan tekrar ameliyat olur mu?

Daha önce genital estetik ameliyatı geçirmiş ancak istediği sonuca ulaşamamış bayanlar da tekrar opere edilebilmektedir.

Devlet hastanelerinde genital estetik ameliyatlar yapılır mı?

Genital estetik Antalya'da bu tür ameliyatlar kurumlar tarafından ödenmediğinden devlet hastanelerinde yapılmamaktadır.

Genital estetik Antalya, vajina daraltma fiyatları ve detaylı labioplasti ameliyatı bilgisi için bizi arayınız. 

Popüler Yayınlar